دیدگاه‌ها برای آموزش تفضیلی نصب وردپرس بروی هاست شخصی با arta

ساخت وبلاگ

وردپرس یک سیستم مدیریت محتوای رایگان و محبوب است که به همت وردپرس فارسی، از زبان فارسی هم به خوبی پشتیبانی می‌کند. اولین گام برای استفاده از وردپرس نصب آن بروی فضای میزبانی سایت است که امکانات لازم را دارا باشد، که نصب آن مانند دیگر خاصیت های آن بسیار ساده و قابل درک است. در این نوشته قصد داریم به صورت تفضیلی نصب وردپرس بروی هاست را در ۶ مرحله بسیار ساده، همراه با جزئیات کامل، خدمت شما آموزش دهیم.

نصب وردپرس در چند گام ساده امکان پذیر است، ولی اگر اولین بارتان باشد که می‌خواهید این کار را انجام دهید، ممکن است در مراحل مختلف دچار مشکل شوید که همان مرحله را می توانید دوباره تکرار کنید و در کل کاری نیست که نتوانید انجام دهید.

۱) تهیه فضا و دامنه

برای نصب WordPress بروی فضای میزبانی، باید احتیاجات کار را فراهم کنید. احتیاجات نصب وردپرس برای راه اندازی سایت، فضای میزبانی یا هاست، دامنه یا آدرس سایت، ابزارهای جانبی و اطلاعات مقدماتی از رایانه است. داشتن درکی پایه ای از اینکه اینترنت چیست و سایت های اینترنتی چگونه کار می کنند، شاید به کار شما سرعت بدهد، همچنین باید بتوانید با رایانه به راحتی کار کنید، که البته اگر این مهارت ها را نداشته باشید کم کم می توان به آنها رسید.

ولی احتیاجات اساسی برای نصب وردپرس داشتن هاست (Host) و دامنه (Domain) است. برای تهیه هردوی اینها می توانید از شرکت هایی که اقدام به ارائه فضای میزبانی می کنند استفاده کنید. اینگونه شرکتها را می توان با جست و جو در اینترنت پیدا کرد. ولی در کل سعی کنید فضایی که می گیرید مطمئن باشد و از پایداری خوبی هم برخوردار باشد همچنین فضای میزبان مطابق با نیاز خود را تهیه کنید. همراه با فضا، دامنه را هم می توانید بخرید و یا اگر از قبل دامنه را دارید، DNS های آن را برای فضای جدید تنظیم کنید.

هاست شما باید دارای مشخصات زیر باشد که در هنگام تهیه هاست می توانید این مشخصات را از شرکت دریافت کنید:

  • PHP 4.3 یا جدیدتر
  • MySQL 4.1.2 یا جدیدتر
  • ماژول mod_rewrite سرور Apache

بسیاری از شرکت های ارائه فضای میزبانی، پلن هایی را دارند که مخصوص سایت های وردپرسی است. اگر با مشخصات سرور آشنایی ندارید، بهتر است از این نوع سرویس ها استفاده کنید. هاستی که می گیرید کنترل پنلی دارد که معمولاً CPanel است. بوسیله این نرم افزار تحت وب شما می توانید منابع سایت خود را مدیریت کنید که در اینجا برای نصب وردپرس به راحتی می توانید از آن بهره ببرید.

۲) دانلود پرونده های وردپرس

حال نوبت به دانلود پرونده های وردپرس می رسد. برای این کار به وردپرس فارسی مراجعه کنید و نسخه جدید WordPress را دانلود کنید. در سایت وردپرس فارسی شما نسخه فارسی وردپرس را دریافت می کنید که با راه اندازی سایت های فارسی مشکلی ندارد.

۳) ساخت پایگاه داده سایت

وردپرس برای اینکه داده های سایت را ذخیره کند از پایگاه داده MySQL استفاده می کند. برای اینکار باید یک پایگاه داده با نام دلخواه از طریق CPanel بسازید و اطلاعات دسترسی به آن را، داخل پرونده پیکربندی وردپرس (Wp-config.php) وارد کنید.

۴) پیکربندی پروندهای وردپرس

حال باید به محلی که پرونده های وردپرس را دانلود کرده اید بروید و آنها را از حالت فشرده یا ZIP خارج کنید. ویندوز فایل های Zip را به سادگی تشخیص داده و می توانید آنها را باز کنید. حال باید یک پرونده به نام wp-config-sample.php را از داخل پوشه WordPress پیدا کنید. این همان پرونده پیکربندی سایت شماست که باید اطلاعات مورد نیاز برای دسترسی به پایگاه داده را درون آن وارد کنید. در ابتدا آن را به wp-config.php تغییر نام دهید و سپس آن را با یک برنامه ویرایشگر متن مانند Notepad یا Notepad++ باز کنید. حال تغییرات زیر را درون این پرونده وارد کنید:

وارد کردن اطلاعات در wp-config.php وردپرس برای راه اندازی سایت

وارد کردن اطلاعات در wp-config.php وردپرس برای راه اندازی سایت

در قسمتی که با شماره ۱ نشان داده شده است، شما باید نام پایگاه داده ای را که در مرحله قبل ساخته اید را وارد کنید. در قسمت دوم نام کاربری که اجازه دسترسی به این پایگاه داده را دارد یا Username را باید وارد کنید. و در بخش ۳، رمز عبور آن کاربر را که هنگام ساخت کاربر پایگاه داده وارد کردید را باید وارد کنید. در تمام این موارد باید عبارتی که با رنگ صورتی مشخص شده است با موارد صحیح آن جایگزین شود، دقت کنید که علامت ‘ از اطراف مقادیر پاک نشود.

تنظیمات اصلی پرونده wp-config.php انجام شده است، ولی شما می توانید برای امنیت بیشتر سایت یا وبلاگ خود، دو کار دیگر را هم در این پرونده انجام دهید: یکی افزودن کلیدهای یکتای سندیت و دیگری تغییر پیشوند نام جداول پایگاه داده ها است، که در ادامه پرونده wp-config.php قابل اجرا است. در آخر پس از ایجاد تغییرات گفته شده پرونده را ذخیره کنید.

۵) آپلود پرونده های وردپرس بروی سایت

حال تصحیحات لازم بروی پرونده های وردپرس، برای راه اندازی سایت انجام شده است، و الان باید آن ها را بروی فضای سایت آپلود کنیم. اگر یادتان باشد در مرحله قبل، پرونده ها را از حالت فشرده خارج کردیم، برای آپلود پرونده ها می توانیم همین گونه آنها را آپلود کنیم. ولی برای راحتتر شدن کار و افزایش سرعت کار بارگذاری پرونده ها، بهتر است آنها را دوباره فشرده و به حالت Zip تبدیل کنیم. برای این کار بروی پوشه اصی پرونده ها راست کلیک کرده و از Send to گزینه Compressed Folder را انتخاب کنید تا تمام پرونده های شما دوباره به حالت فشرده تبدیل شود. با اینکار کار آپلود راحتتر می شود.

حال با استفاده از یک برنامه FTP مانند Filezilla، اقدام به آپلود پرونده ها بروی فضای میزبانی کنید. برای آپلود شما باید اطلاعات ورود به حساب FTP سایت را داشته باشید که با استفاده از CPanel قادر به انجام این کار هم هستید. حتی شما می توانید مستقیماً از داخل CPanel با استفاده از امکان File manager فایل ها را بروی هاست بارگذاری کنید. پس از اینکه کار بارگذاری پرونده فشرده شده انجام شد، حال باید آن را دوباره از حالت فشرده خارج کنید.

و اما نکته ای که در رابطه با بارگذاری پرونده ها باید در نظر داشته باشید، مکان بارگذاری آنهاست. اگر می خواهید صفحه اصلی سایت وردپرس شما مصادف با آدرس اصلی سایت باشد، باید تمامی پرونده های وردپرس را بدون هیچ پوشه ای درون پوشه www یا public_html قرار دهید. ولی اگر می خواهید سایت وردپرس شما به شکل www.yoursite.ir/blog باشد، باید پرونده های وردپرس را درون یک پوشه با نام blog قرار دهید و آنها را در آنجا آپلود کنید.

۶) نصب وردپرس

قسمت اعظم کار تمام شده است، حال وقت راه اندازی سایت است. مرورگر خود را باز کنید و آدرس زیر را در نوار آدرس مرورگر وارد کنید:

www.yoursite.ir/wp-admin/install.php

دقت کنید که نام دامنه سایت خود را به جای yoursite.ir بگذارید و کلید Enter بفشارید. صفحه ای که برای شما باز می شود به مانند تصویر زیر است، که باید عنوان سایت، نام کاربری یا شناسه و رمز عبور را وارد کنید. عنوان سایت را بعداً هم می توانید تغییر دهید. شناسه و رمز عبور را در مکانی امن یادداشت کنید که با استفاده از این اطلاعات است که می توان به قسمت مدیریت سایت یا پیشخوان وردپرس دسترسی داشت و بروی سایت خود کار کنید. شناسه را هیچگاه Admin قرار ندهید و آن را به یک عبارت سخت تر تغییر دهید. در انتهای صفحه هم پس از پر کردن آدرس رایانامه خود، بروی دکمه راه اندازی وردپرس کلیک کنید.

صفحه وارد کردن اطلاعات سایت وردپرس

صفحه وارد کردن اطلاعات راه اندازی سایت وردپرس

پس از پر کردن اطلاعات خواسته شده و گذشتن از آن صفحه، برای شما صفحه اتمام عملیات نصب وردپرس نشان داده می شود، که پس از اینکه بروی دکمه ورود کلیک کردید، به صفحه ای هدایت می شوید که می توانید با استفاده از شناسه و رمز عبوری که در هنگام نصب تعیین کردید به قسمت مدیریت سایت وردپرس خود وارد شوید.

کار شما تمام شد، حال تنظیمات ضروری سایت وردپرس پس از نصب را انجام داده، و با خیال راحت مطالب دیگر این سایت را برای یادگیری کار با وردپرس به صورت پیشرفته دنبال کنید، تا بتوانید به صورت حرفه ای مدیریت سایت وردپرس خود را به دست بگیرید.

وبنولوژی...
ما را در سایت وبنولوژی دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : webnol بازدید : 110 تاريخ : پنجشنبه 15 اسفند 1398 ساعت: 23:44